×

Προειδοποίηση

JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: http://www.esos.gr/rss.xml
×

Μήνυμα

Failed loading XML... attributes construct error Couldn't find end of Start Tag rss line 1 Extra content at the end of the document
Failed loading XML...
Δευ26Σεπ201615:18

Κόψιμο ολιγομελών τμημάτων τομέων Β τάξης των ΕΠΑΛ

Εμφανίσεις: 3692 hits 15:18 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Η επιχείρηση εξαφάνισης των ελλείψεων στα σχολεία συνεχίζεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης.
Αφού δεν διόρισε κανένα μόνιμο εκπαιδευτικό (ως όφειλε) και αντί να διορίσει τώρα αναπληρωτές συναδέλφους στα κενά που υπάρχουν, διαλέγει το δρόμο της μαγείας! Εξαφανίζει τα τμήματα, άρα δεν υπάρχουν ανάγκες και κενά εκπαιδευτικών.
Τελευταία θύματα αυτής της πολιτικής η μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων Τομέα στη Β τάξη των ΕΠΑΛ πανελλαδικά από τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης. Μιλώντας για τα Χανιά, δεν ενέκρινε κανένα ολιγομελές τμήμα σε Βρύσες(έκοψε 3 τμήματα) και Κίσσαμο (έκοψε 4 τμήματα), πράγμα πρωτόγνωρο μέχρι φέτος. Τι σημαίνει όμως πρακτικά ότι δεν ενέκρινε κανένα από τους τομείς που είχαν δηλώσει πρόθεση φοίτησης οι μαθητές για το ΕΠΑΛ Βρυσών (Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας- Ηλεκτρονικής και Οικονομίας- Διοίκησης) , και για το ΕΠΑΛ Κισσάμου τους τομείς Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας- Ηλεκτρονικής, Οικονομίας- Διοίκησης και Υγείας- Πρόνοιας- Ευεξίας. Πολύ απλά(!), ότι μαθητές αυτοί έχουν 3 επιλογές.
1. Να μετακινούνται καθημερινά διανύοντας από 100 έως 150 χιλιόμετρα από τη Γεωργιούπολη, τ΄ Ασκύφου και τα Σφακιά (περιοχές που ενδεικτικά καλύπτει το ΕΠΑΛ Βρυσών) στα Χανιά για να φοιτήσουν στον Τομέα της επιλογής τους. Αντίστοιχα από όλο το δημοτικό διαμέρισμα Ινναχωρίου,ή τον κοντινό Πλάτανο που καλύπτει το ΕΠΑΛ Κισσάμου. Όμως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ αν κάποιος μαθητής μένει σε οποιοδήποτε χωριό να μεταφερθεί με το ΚΤΕΛ, από το χωρίο του στην κωμόπολη(Βρύσσες ή Κίσσαμο) και από κει στα Χανιά και να είναι 8.10 που αρχίζει το μάθημα σε κάποιο ΕΠΑΛ των Χανίων. Δηλαδή η επιλογή αυτή πρακτικά δεν υπάρχει.
2. Να διαλέξουν οι μαθητές να φοιτήσουν σε κάποια ειδικότητα άσχετη με τα ενδιαφέροντα και την προτίμησή τους και σε λίγο καιρό να παρατήσουν το σχολείο.
3. Να παρατήσουν το σχολείο κατευθείαν από την 1η Λυκείου και να κάνουν οικονομία στην Κυβέρνηση ώστε να μην χρειάζεται να διορίζει καθηγητές.
Να σημειώσουμε εδώ ότι η μη έγκριση των τμημάτων αυτών σε Βρύσες και Κίσσαμο, γίνεται στις 21/9, ενώ οι μετεγγραφές μαθητών στα ΕΠΑΛ πραγματοποιούνται μέχρι τις 15/10!
Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ΕΠΑΛ αυτά έχουν τις υποδομές(εργαστήρια κλπ).
Έτσι το έτος 2016, αν είσαι μαθητής των ΕΠΑΛ και δεν μένεις στην πόλη των Χανίων ή, δεν μπορείς να διαλέξεις τον τομέα που θα σπουδάσεις, ή σταματάς το σχολείο στην 1η Λυκείου.
Η πολιτική αυτή "συμπληρώνεται" καθημερινά καθώς το Υπουργείο Παιδείας με πρόσφατη εγκύκλιο καταργεί τα επίπεδα αγγλικών στο Γυμνάσιο, αφαιρεί την υποστήριξη ερευνητικών εργασιών από ΠΕ19-20, καταργεί τα ολιγομελή τμήτα των ΕΠΑΛ πανελλαδικά, ενώ από το καλοκαίρι έχει καταργήσει το 3ωρο των υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής.

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 3692
Σαβ10Σεπ201617:46

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Εμφανίσεις: 3883 hits 17:46 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις


Συνάδελφοι – συν/σες
To ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΔΕ Χανίων. Στην παράσταση αυτή διατυπώθηκε η αντίθεση συνολικά του κλάδου στην πρόσφατη εγκύκλιο με την οποία το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί με πραξικοπηματικό τρόπο και “fast track” διαδικασία να φέρει τους εκπαιδευτικούς προ τετελεσμένων γεγονότων. Την περίοδο αυτή δεν υπάρχουν τα πραγματικά δεδομένα σε ότι αφορά το πραγματικό μαθητικό δυναμικό και τα τμήματα των σχολείων λόγω των επαναληπτικών εξετάσεων των ανεξεταστέων μαθητών, των μετεγγραφών των μαθητών, της αλλαγής Ο.Μ. και μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ κ.τ.λ. Ο στόχος του Υπουργείου είναι από τη μια, να ελαχιστοποιήσει τα κενά ώστε να προσληφθούν λιγότεροι αναπληρωτές και από την άλλη να δείξει ότι επανέρχεται η «κανονικότητα» στην εκπαίδευση. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικά (μηδενικοί διορισμοί, υποχρηματοδότηση, κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια, αλλαγές σε Γυμνάσια και ΕΠΑΛ , Γ ανάθεση σε εκπαιδευτικούς και την διδασκαλία μαθημάτων άσχετα με το πτυχίο τους, καταλύοντας κάθε έννοια επιστημονικής και παιδαγωγικής δεοντολογίας κλπ) συνεχίζουν με απόλυτη συνέπεια την πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου, την υποβάθμιση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών την υποταγή της εκπαίδευσης στις μνημονιακές δεσμεύσεις .
Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν το Σεπτέμβριο όπως είναι αυτονόητο :
1. Με την πρόσληψη 22.000 μόνιμων εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής από τον Απρίλη και την εισαγωγική επιμόρφωση τους
2. Με την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις, αποσπάσεις) ως το τέλος Ιουνίου.
3.Με την λειτουργία τμημάτων με 20 μαθητές, ολιγομελή στις κατευθύνσεις και τα εργαστήρια. Εφαρμογή του νόμου για την μείωση των μαθητών στο τμήμα εάν υπάρχουν μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.
4. Με παράλληλη διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε μικρά τμήματα.
5. Με πρόβλεψη και προετοιμασία της ενισχυτικής διδασκαλίας από τον Σεπτέμβριο κ.ο.κ

Στην τακτική του συνεδρίαση το ΔΣ αποφάσισε:
1. Την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με τις ΕΛΜΕ Κρήτης, τα σωματεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές και τους φοιτητικούς συλλόγους για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
2. Την οργάνωση το Σεπτέμβρη έκτακτης ΓΣ του σωματείου με στόχο να κινηθεί ο κλάδος συντεταγμένα. Καλούμε την ΟΛΜΕ να αναλάβει επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες της, να ορίσει γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και να προχωρήσουμε αποφασιστικά σε ένα γύρο αγωνιστικής διεκδίκησης.
3. Την ανάληψη πρωτοβουλίας μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες, επιτροπές ανέργων του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα για να μπορέσει το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες ανατροπές στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων, τον νέο συνδικαλιστικό νόμο κλπ που προωθεί η κυβέρνηση στα πλαίσια των μνημονιακών της δεσμεύσεων, ξεπερνώντας τα όρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
4. Να εκδώσει ανακοίνωση για τους πρόσφυγες και να συγκαλέσει σύσκεψη με σωματεία, συλλογικότητες κλπ για να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για το θέμα.
Σε κάθε περίπτωση το ΔΣ δηλώνει ότι δεν θα ανεχθούμε -στα πλαίσια των τοποθετήσεων των συναδέλφων- την μαζική μετακίνηση συναδέλφων (μόνιμων και αναπληρωτών) σε 3 και 4 σχολεία. Οι προωθούμενες αλλαγές είναι τόσο βίαιες που δεν υπάρχουν περιθώρια για ατομικές λύσεις. Η ανάγκη συσπείρωσης όλων των συναδέλφων στο σωματείο είναι βασική προϋπόθεση για την ανατροπή της κατάστασης. Η επερχόμενη αντεργατική μεταρρύθμιση θα επιδράσει στο σύνολο την υπηρεσιακής μας ζωής (ευελιξία, κινητικότητα, μερική απασχόληση, αξιολόγηση και αυτά σε συνθήκες χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης). Σε αυτές τις συνθήκες είναι ανάγκη να προβάλουμε το σύνολο των αιτημάτων μας, να οργανώσουμε τη δική μας πάλη.
Επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ , Τετάρτη 14/09/2016 στις 19:00.

Εκ μέρους τους ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
ο Πρόεδρος ο Γ. Γραμματέας
Β. Λιόντος Φ. Μπιχάκης

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 3883
Σαβ31Οκτ201513:56

Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές ανάδειξης νέου ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων

Εμφανίσεις: 4231 hits 13:56 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27/11/15, 18:00

   Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων αποφάσισε η τακτική  εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ  να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015.  Υπενθυμίζουμε ότι  για τη διαδικασία αυτή προβλέπεται συνδικαλιστική άδεια την οποία έχουμε ζητήσει από τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σαβ31Οκτ201513:52

Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ 30-10-2015

Εμφανίσεις: 5524 hits 13:52 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Στην  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου (6 παρόντες) συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.  Να συμμετάσχει η ΕΛΜΕ Χανίων στο μαθητικό συλλαλητήριο της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία Αγοράς

Πεμ22Οκτ201515:23

Απόφαση ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων 21-10-2015

Εμφανίσεις: 4416 hits 15:23 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Στα πλαίσια της ΓΣ της ΕΛΜΕ Χανίων και λόγω της μικρής προσέλευσης συναδέλφων, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων επικύρωσε την απόφαση που πλειοψήφησε, έναντι των άλλων προτάσεων,  επί των παρόντων συναδέλφων.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Σαβ17Οκτ201514:23

Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ 16-10-2015

Εμφανίσεις: 4032 hits 14:23 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Στην  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου (4 παρόντες) συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.  Στο θέμα της χρηματοδότησης των σχολείων από τις σχολικές επιτροπές θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση     

2.  Θα εκδοθεί ανακοίνωση για τα θέματα καθαριότητας στα δημόσια σχολεία.

3. Να συμμετέχει η ΕΛΜΕ στο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνουν φορείς στις 22 Οκτωβρίου και να εκδοθεί σχετικό κάλεσμα .(3 υπέρ , 1 κατά)

  Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την τακτική συνεδρίαση του ΔΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 4032
Κυρ11Οκτ201508:40

Να παύσει τώρα η δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Κ.Κ.

Εμφανίσεις: 4260 hits 08:40 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην πειθαρχική και ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Μαραγκάκης εναντίον της συναδέλφου Κ.Κ., η οποία "τόλμησε" να δημοσιοποιήσει σε τοπική εφημερίδα την κριτική άποψή της για την κακή λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. θίγοντας πλευρές που επανειλημμένα η Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων έχει δημόσια καταγγείλει.

Καλούμε τους δύο αιρετούς εκπρόσωπους του κλάδου που συμμετέχουν στο Π.Υ.ΣΔ.Ε. να αποσύρουν τις

Κυρ11Οκτ201508:36

Κείμενο προς συλλογή υπογραφών

Εμφανίσεις: 4631 hits 08:36 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Να παύσει ΤΩΡΑ η δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Κ.Κ.

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην πειθαρχική και ποινική δίωξη που άσκησε ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Μαραγκάκης εναντίον της συναδέλφου Κ.Κ., η οποία "τόλμησε" να δημοσιοποιήσει σε τοπική εφημερίδα την κριτική άποψή της για την κακή λειτουργία του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. θίγοντας πλευρές που επανειλημμένα η Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων έχει δημόσια καταγγείλει.

Καλούμε τους δύο αιρετούς εκπρόσωπους του κλάδου που συμμετέχουν στο Π.Υ.ΣΔ.Ε. να αποσύρουν τις επιστολές τους.

Σαβ10Οκτ201511:54

Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ 9-10-2015

Εμφανίσεις: 4551 hits 11:54 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Στην  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου (όλοι παρόντες) συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

 

1. Στο θέμα της αντιμετώπισης της πειθαρχικής και ποινικής απειλής που εγείρει ο Δ/ντης ΔΕ κος Μαραγκάκης εναντίον συναδέλφου αποφασίστηκαν:                                                                                                                  

α) Να εκδοθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ (6 υπέρ 1 λευκό)

Τετ30Σεπ201511:59

Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ 29-09-2015

Εμφανίσεις: 4393 hits 11:59 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Στην  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου (όλοι παρόντες) συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.  Στο θέμα της  παραίτησης του ΓΓ της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννη Νικολάου διαπιστώθηκε αδυναμία να τηρηθούν οι καταστατικές προβλέψεις που θέλουν το ΔΣ να μην αποδέχεται παραιτήσεις (για κανένα λόγο)  στο τελευταίο τρίμηνο της θητείας του και ως εκ τούτου η παραίτηση αποσύρθηκε.

2.   Για το θέμα της δίωξης συναδέλφων θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση                                                             

3.   Να εκδοθεί ψήφισμα για τους διωκόμενους απεργούς των Πανεπιστημίων

4.   Για τη συνδιδασκαλία πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων στα περιφερειακά σχολεία του νομού , αποφασίστηκε:

         α.    Να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση                                                                                                              

         β.   Να γίνει παρέμβαση στο ΠΥΣΔΕ    Χανίων                                                                                                     

         γ.   Να επισκεφθεί κλιμάκιο του ΔΣ το ΓΕΛ Βουκολιών.

Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την επόμενη  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων η οποία θα πραγματοποιηθεί  σε ημερομηνία και ώρα που θα ανακοινωθεί. 

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 4393
Τετ23Σεπ201511:22

Αποφάσεις ΔΣ ΕΛΜΕ 22-09-2015

Εμφανίσεις: 4180 hits 11:22 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου (όλοι παρόντες) συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Να οριστεί ο συνάδελφος Στιβανάκης Δημήτρης αναπληρωματικό μέλος στη δημοτική επιτροπή παιδείας του Δήμου Χανίων (4 υπέρ 1 λευκό).

2. Για τα θέματα της συμπλήρωσης ωραρίου , των τοποθετήσεων συναδέλφων από το ΠΥΣΔΕ και του προσδιορισμού των λειτουργικών κενών : α. Να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση β. Να γίνει παρέμβαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στο ΠΥΣΔΕ

Στο τέλος της συνεδρίασης ο συνάδελφος Γιάννης Νικολάου υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση του Γ. Γραμματέα της ΕΛΜΕ Χανίων. Η ανασυγκρότηση του ΔΣ θα είναι πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης .

Τα υπόλοιπα θέματα που δεν συζητήθηκαν μετατίθενται για την επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 4180
Σαβ18Ιουλ201511:40

Για τη νέα συμφωνία Δανειστών – Ελληνικής Κυβέρνησης

Εμφανίσεις: 5544 hits 11:40 ΔΣ ΕΛΜΕ > Αποφάσεις

 

Η νέα συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση και επικύρωσε η ελληνική βουλή αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τρίτο Μνημόνιο. Ταυτόχρονα, η διαφαινόμενη «διάσωση» της χώρας από τον Μηχανισμό ESM αλυσοδένει για δεκαετίες τη χώρα με νέους αποικιοκρατικούς όρους.

Προβλέπονται εξαιρετικά επώδυνα μέτρα για συνταξιούχους, αγρότες, μικροεπιχειρηματίες, εργαζόμενους. Οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές σταδιακά δεν θα αφήσουν τίποτα δημόσιο από υποδομές αφού όλα θα μπουν εγγύηση για την αποπληρωμή του μη βιώσιμου δημόσιου χρέους. Ταυτόχρονα, θα συνεχίζεται κατά κοινή ομολογία ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.

Πολιτικά, όλο αυτό το εξάμηνο, δοκιμάστηκαν και χρεοκόπησαν οι λογικές του «έντιμου συμβιβασμού με τους εταίρους», της «πάση θυσία συμφωνίας»,  της «επί ίσοις όροις διαπραγμάτευση»  Αποδείχτηκε ότι οι δανειστές είναι στυγνοί εκβιαστές που δεν είχαν καμιά όρεξη για διαπραγμάτευση, ήδη από την αρχή. Η ελληνική κυβέρνηση συντήρησε μέχρι τέλους τις αυταπάτες περί δημοκρατικής ΕΕ και θεσμών στην ΕΕ που λειτουργούν δημοκρατικά και έτσι δεν επεξεργάστηκε τόσο καιρό ένα άλλο οικονομικό και πολιτικό σχέδιο. Έτσι την κρίσιμη στιγμή, στην κορύφωση του εκβιασμού υποτάχτηκε.

Η ψήφιση επίσης του νέου Μνημονίου αποτελεί πρόκληση και προς τη δημοκρατία. Λίγες μέρες μετά το «Όχι» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα η βουλή με διαδικασίες εξπρές που δεν τιμούν κανένα κοινοβούλιο εγκρίνει καθ υπόδειξη των δανειστών το νέο Μνημόνιο.

Το νέο Μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο ικανοποίησης των τεράστιων αναγκών που έχουν τα σχολεία σε ανθρώπινο δυναμικό και γενικότερα αποκλείει την ικανοποίηση οποιουδήποτε οικονομικού αιτήματος των εκπαιδευτικών κλάδων.

Επίσης, θέτει σε κίνδυνο τα λίγα βήματα που έγιναν προς την κατεύθυνση εκδημοκρατισμού στα σχολεία με το πάγωμα της αξιολόγησης και την εκλογή των διευθυντών εν μέρει από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

Στον αγώνα λοιπόν για την ανατροπή και αυτής της αντιλαϊκής συμφωνίας..

Σχόλιο (0) Εμφανίσεις: 5544